Gelinim Mutfakta programından sonra Laz böreği bir kez daha gündeme geldi. İnce yufkası, enfes muhallebisi ve şerbeti ile ağız sulandıran Laz böreği nasıl hazırlanır? İşte detaylar…
Baklavalık Yufkadan Laz Böreği Tarifi
Malzemeler
250 gram tereyağı
Bir paket baklavalık yufka
Sıvı yağ
Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler
2 adet yumurta
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karabiber
Şerbeti İçin
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu
İlk olarak şerbeti hazırlayalım, 2,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyunu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. 15 dakika kadar şerbetimizi kaynaması için bırakalım. Şerbetimiz kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu da ilave edelim. 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için bırakalım.
Muhallebisi için 2 yumurtayı ekleyelim, bir yandan da süt ekleyerek karıştıralım. Un, nişasta, şeker, vanilya ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım. Koyulaşıp kıvam alıncaya kadar ve daha hızlı soğuması için başka bir kaseye alalım. Kasenin üzerine muhallebiye değecek şekilde streçleyelim. Baklavalık yufkaları tezgaha dizelim ve kullanacağınız fırın kabı boyutunda keselim, kestikten sonra yufkaların üstüne nemli bir bez örtelim. Fırın kabımızı sıvı yağ ile yağladıktan sonra 3 adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağı sürerek yerleştirelim. En son yufkamızın üzerine tereyağı sürmeyelim. Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi yufkanın içerisine dökelim ve güzelce yayalım. Üstede 21 adet yufkayı dizelim, her yufkada araya tereyağı sürelim. En üst katmana da yağ sürdükten sonra böreğimizi istediğimiz şekilde keselim. Daha sonra 180 derece fırına üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Bu süre yaklaşık 35 dakika fırından aldığımız böreğin üstüne şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım. Şerbetini çeken böreğimizi keserek güzelce servis edebiliriz yapan herkesin ellerine sağlık! Afiyet olsun!