Damaklarınızda unutulmaz bir iz bırakan Akdeniz lezzeti için gerekli malzemeler neler? İşte, Kıbrıs tatlısı tarifi ve püf noktaları…
Kıbrıs tatlısı şerbetli tatlılardan biri. Ancak bu versiyonuyla oldukça eşsiz damak çatlatan bu lezzet Kıbrıs'ın hem mutfağının hem de doğal güzelliklerinin muhteşem olduğunu gösteriyor. İşte o tarif ve gerekli malzemelerin listesi…
Kıbrıs Tatlısı Malzeme Listesi
Keki için gerekli malzemeler;
- yarım bardak toz şeker
- yarım bardak sıvı yağ
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı Mısır nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 3/2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 damla limon suyu
Üzerine;
- Bolca Hindistan cevizi
Kadayıf katmanı için;
- 250 gram kadayıf
- 150 gram eritilmiş bellek
İç harcına;
- 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 2 su bardağı toz şeker
Üzerine;
- Dövülmüş ceviz ya da Antep fıstığı
Kıbrıs Tatlısı Yapılışı
Kıbrıs tatlısını hazırlamak için öncelikle su ve toz şekeri bir tarafta kaynatın. Tamamen eriyinceye kadar bu karışımı karıştırın. Şerbet pişirmeye başladığında dilimlenmiş olan limonu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alarak soğutun. Tel kadayıfı iyice açın ve ince teller halinde ayırın. Geniş bir kaseye serin. Eritilmiş belleği tel kadayıf üzerine boşaltın. İyice harmanlayıp tepsiye yaydığınız kadayıfın üzerine öğütülmüş cevizi serin. Daha sonra üzerine kalan kadayıfları yayarak iyice bastırın. Kadayıfı180 derece ateşte kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınız tatlıya soğumuş şerbeti dökün. Şerbeti iyice çeken kadayıfı 2-3 saat kadar bekletin. Daha sonra tatlıyı dilimleyin ve servis yapın. Üzerine dövülmüş ceviz ya da Antep fıstığı ekin. Tatlınız hazır, afiyet olsun…