Tas pilavı tarifi, Masterchef'te yapılmasından dolayı merak edildi. Masterchef'te Kahramanmaraş yöresine ait yemeklerin yapıldığı bölümde Maraş D börek, Maraş paça, Maraş tava ve kıvrım tatlısı da yapıldı. Peki, Kahramanmaraş yöresine ait tas pilavı nasıl yapılır ve gerekli malzemeler neler?
Masterchef'te Kahramanmaraş yöresine ait yemeklerin yapıldığı bölümde en çok merak edilen yemeklerden bir tanesi de Maraş tas pilav oldu. Evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz tas pilavının tarifi…
Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 kilo kıska soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
- 2 kase pirinç
- 4 kase su
Maraş Tas Pilavı Nasıl Yapılır?
Önce soğanları soyuyoruz daha sonrasında eti ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz ve fırın torbasına koyuyoruz. Fırın torbasının ağzını bağlıyoruz ve kürdanla 10-15 tane delik açıyoruz, düdüklü tencereye koyuyoruz ve üstünü geçecek kadar su doldurup tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz. Eti haşladığımız sudan alıyoruz ve önceden haşlamış olduğumuz pirincimizle pilavımızı pişiriyoruz. Pilav iyice dinlendikten sonra ikisini birlikte servis ediyoruz yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun!
Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetlerinden bir tanesi olan tas pilavı, Masterchef yarışması sayesinde tekrardan gündeme geldi. Geçen bölüm Masterchef yarışmasında Kahramanmaraş'ın yöresel yemeklerinden yapılmıştı. Bu bölümde yapılan yemekler; Maraş D börek, Maraş paça, Maraş tava, kıvrım tatlısı ve Maraş tas pilavıydı. Yemekler izleyenlerin gözünü doldurdu ve herkesin canını çektirdi. Maraş'ın eşsiz lezzetleri tekrardan gündeme geldi. Bu yemeklerden bir tanesi de Maraş tas pilavı oldu. Bu yemeği evde rahatlıkla yapıp afiyetle yiyebilirsiniz tekrardan afiyet olsun!