Aşçıları Sır Gibi Sakladığı Kadınbudu Köfte Tarifi MASTERCHEF'DE Ortaya Çıktı! Kadınbudu Köftenin Malzemeleri...

Mehmet Yalçınkaya Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu, MasterChef yarışmacılarından kadınbudu köfte yapmalarını istedi. İşte evde kolay ve pratik şekilde yapabileceğiniz kadınbudu köfte tarifi…

Mehmet Yalçınkaya Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu, MasterChef yarışmacılarından kadınbudu köfte yapmalarını istedi. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan kadınbudu köfteyi yaparken dağılıp çatlamaması için püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte evde kolay ve pratik şekilde yapabileceğiniz kadınbudu köfte tarifi…

MasterChef jürisi, ödül oyununda yarışmacılardan kadınbudu köfte yapmalarını istedi. Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen bu yemek, kıyma, soğan, pirinç, yumurta, sıvı yağ, karabiber, tuz ile yapılır. Kadınbudu köfte yaparken belli başlı püf noktalarına dikkat edilmelidir. Çünkü kolaylıkla dağılıp çatlayabilmektedir.

Malzemeler:

500 gram kıyma,

1 çay bardağı pirinç,

1 adet büyük kuru soğan,

2 adet yumurta (bir tanesi köftenin içinde, bir tanesi pane için)

1 çay bardağı un (pane için)

1 çay bardağı galeta unu (pane için, tercihe bağlı)

Tuz, karabiber, kimyon,

Kızartmak için sıvı yağ.

MASTERCHEF'E DAMGA VURAN KADINBUDU KÖFTE TARİFİ!

Yapılışı:

Pirinci yıkayın ve bir tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

Kıymanın yarısını bir tavaya alın ve kavurun. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Diğer yarısı çiğ olarak kalacak.

Küçük küçük doğradığınız soğanı, az miktarda yağ ile kavurun.

Bir kaba çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, kavrulmuş soğan, bir yumurta, tuz ve baharatları ekleyin.

Tüm malzemeleri iyice yoğurun.

Hazırladığınız harçtan avuç büyüklüğünde parçalar alın, oval şekil verin.

Köfteleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya bulayın. İsterseniz galeta ununa da bulayabilirsiniz.

Tavaya bol miktarda sıvı yağ koyun ve yağı iyice ısıtın.

Köfteleri arkalı önlü kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alın.

BU PÜF NOKTALARINA DİKKAT!

Pirinç: Pirincin fazla sulu olmaması önemli. Haşladıktan sonra iyice süzün.

Kıymalar: Kıyma karışımında yarısı kavrulmuş, yarısı çiğ olursa köfte daha lezzetli olur.

Yoğurma Süresi: Harcı iyi yoğurmak, köftenin dağılmamasını sağlar.

Paneleme: Köftelerin kızartma sırasında dağılmaması için paneleme işlemini dikkatli yapın.

Kızartma Yağı: Yağın iyice ısınması çok önemlidir; aksi halde köfteler fazla yağ çeker.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Haberleri