Bol Kıymalı Patates Oturtma! Patates Oturtma Nasıl Pişirilir?

Bol Kıymalı Patates Oturtma! Patates Oturtma Nasıl Pişirilir?

Yapımı kolay ve pratik olan patates oturtma, akşam sofralarınızı lezzet şölenine dönüştürmek için nefis bir alternatif!

Bir kat patates bir kat kıymalı harç; en sevilen ana yemek tariflerinin başında gelen patates oturtma tarifini, sağlıklı ve bir parça daha lezzetli olması adına rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle fırında pişirdik. Dilimler halinde servis edilebilen oturtma tarifini porsiyonluk kaplarda da hazırlamak mümkün.

Bu patates oturtma tarifinin en önemli özelliği ise patatesleri kızartmakla uğraşmadan, ortalığı batırmadan fırında pişirip kullanmak. Siz kıymalı harcı hazırlarken patatesler de fırında ön pişirmeye giriyor. Böylece hem daha kolay hem de daha kısa sürede yemeğiniz hazır hale geliyor. En sevilen sebzeli tariflerin başında gelen patates oturtma tarifini bir de böyle deneyin!

PATATES OTURTMA MALZEMELERİ

  • 6-7 adet patates
  • 300 gram dana kıyma
  • 2,5 SB sıcak su
  • 3 adet domates
  • 1 kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • 1 YK tereyağı
  • 1 TK domates salçası
  • 1 TK tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Üzeri için:
  • 1 domates
  • 2 biber
  • 1 tutam maydanoz

Kıymayı, tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin, sonrasında salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domates, baharatları ve suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Patatesleri soyun ve ince dilimleyin. Fırın kabını yağlayın, patatesleri ve kıyma harcını dizin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Pişmesine yakın üzerini açın ve kızartın. Maydanoz ile servis edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Haberleri