İtalyan Ustadan Biscottili Tiramisu Tarifi! Biscottili Tiramisu Malzemeleri Nelerdir?

İtalyan Ustadan Biscottili Tiramisu Tarifi! Biscottili Tiramisu Malzemeleri Nelerdir?

Biscottili tiramisu tarifi, İtalyan tatlılarını sevenler için mükemmel bir seçenek. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarif, çay saatlerinize ve özel günlerinize lezzet katacak. İşte adım adım biscottili tiramisu yapılışı ve gerekli malzemeler.

Ev yapımı biscottili tiramisu, hem çocukların hem de büyüklerin favorisi olacak. Kolay yapımı ve muhteşem lezzetiyle bu tarif, özellikle misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tatlı. İşte biscottili tiramisunun yapılışı ve püf noktaları.

Biscottili tiramisu, klasik tiramisu tarifinin farklı ve lezzetli bir yorumu. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, her lokmada size İtalyan tatlılarının muhteşem lezzetini sunacak. İşte biscottili tiramisunun adım adım yapılışı.

Lezzetli ve pratik biscottili tiramisu tarifi ile tanışın. Hem yapımı kolay hem de lezzeti harika olan bu tarif, çay saatlerinize ve tatlı krizlerinize çözüm olacak. İşte biscottili tiramisunun yapılışı ve gerekli malzemeler.

Biscottili Tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Malzemeleri

Biscotti için Malzemeler

5 yemek kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı kuru turna yemişi
1 su bardağı file fıstık

Islatmak için Malzemeler

3 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı sıcak su

Kreması için Malzemeler

3 su bardağı süt
3 su bardağı krema – 600 ml.
3 yumurtanın sarısı
1 + ¾ su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
300 gr. taze peynir ya da mascarpone peyniri

Süslemek için Malzemeler

Kakao

Biscottili Tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Bir karıştırma kabına tereyağı ve toz şekeri ekleyip bir çırpma teliyle karıştırmaya başlayın.
Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Ardından suda bekletip süzdüğünüz turna yemişi ve file fıstığı ilave edip karıştırmaya devam edin.
Hamurunuz hazır olunca bir sıkma poşetine alın.
Sıkma poşetini baş parmak kalınlığında kesin ve fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kedidili boyutunda sıkın.
Ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.

Pastacı kreması için;

Süt ve kremayı bir tencereye alıp ısıtın.
Karıştırma kabınıza yumurta sarısı ve toz şekeri alıp iyice çırpın.
Karışım hafif kum kıvamı alınca un ve nişastayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
Karışım iyice kum gibi olunca ılık olan sütlü krema karışımını, yumurtalı karışıma yavaş yavaş sürekli çırparak ekleyin ve iyice harmanlayın.
Ardından karışımı süzgeçten geçirerek tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın.
Muhallebi kıvamına gelince karıştırma kabına alıp çırpın.
İçerisine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Kremanın üzerine gelecek şekilde streç film koyup soğumaya bırakın.
Taze peyniri ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;

Yayvan bir kapta kahve ve sıcak suyu karıştırın.
Cam kabınızın tabanına pastacı kremasından dökün ve tabana yayın.
Biscottilerinizi kahveye batırın ve kremanın üzerine dizin.
Üzerine tekrar pastacı kreması ve tekrar kahveli biscotti olarak kat kat çıkın.
Son olarak pastacı kreması dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin.
Ardından buzdolabına alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tiramisunun üzerine kakao serpiştirin ve kaşıkla porsiyonlayarak servis edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Haberleri