Kış aylarının vazgeçilmezi Arabaşı Çorbası nasıl pişirilir? Arabaşı Çorbası malzemeleri nelerdir?

Soğuk kış gecelerinin vazgeçilmezi olan Arabaşı çorbası, Orta Anadolu'nun geleneksel tatlarından biridir. Bu özel çorba, hem lezzetli hem de doyurucu yapısıyla bilinir. İşte, bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca yapabilmeniz için tüm püf noktalarıyla birlikte adım adım tarifimiz.

Orta Anadolu’nun en sevilen lezzetlerinden biri olan Arabaşı çorbası, soğuk kış akşamlarının vazgeçilmezi. Tavuk veya hindi etiyle hazırlanan bu özel çorba, yanında sunulan hamuruyla farklı ve eşsiz bir tat sunar. Arabaşı çorbası yaparken doğru kıvamı yakalamak ve hamuru mükemmel şekilde hazırlamak için bilmeniz gereken tüm püf noktalarını ve adımları sizlerle paylaşıyoruz.

Arabaşı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

2 adet tavuk göğüs eti
7 su bardağı su
2 çay kaşığı salça
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
20 gram tereyağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı nane
Un (hamur için)

Arabaşı Çorbası Tarifi – Nasıl Yapılır?

Bir tencerede 5 su bardağı suyu ve 1 çay kaşığı tuzu kaynatın.
Ayrı bir kapta 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk suyu topaklanmadan iyice karıştırın.
Karışımı kaynamakta olan suya yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Hazırladığınız hamuru tepsiye dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Hamur soğuduktan sonra kare şeklinde kesin.

Tencereye 1 çay kaşığı salçayı koyun ve sulandırarak karıştırın.
Tavuk göğüslerini, kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyin. Tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
Pişen tavukları tencereden alın ve parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.

Küçük bir tavada tereyağını eritip üzerine bir miktar un ekleyin. Salça ve pul biber ekleyerek karışımı 3 dakika kavurun.
Bu sosu tavukların üzerine ekleyerek çorbayı 5 dakika daha pişirin.

Servis kasesine çorbayı alın, içine hazırladığınız hamurları ekleyin. Üzerine limon suyu gezdirin ve nane serpin. İşte nefis Arabaşı çorbanız hazır! Afiyet olsun.

Arabaşı Çorbası Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktaları:

Hamurun Kıvamı: Un ve su karışımını kaynayan suya yavaşça dökün ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Kıvamını iyi tutturmak çorbanın lezzetini artıracaktır.

Tavukların Yumuşaklığı: Tavukları tamamen yumuşayana kadar pişirin, ardından lif lif ayırarak çorbanın içerisinde kolayca dağılmasını sağlayın.
Limon ve Nane Dokunuşu: Servis esnasında üzerine limon suyu ve nane eklemek çorbanın lezzetini ön plana çıkarır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Haberleri