Kremalı Mantar Çorbası Tarifi! Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri Nelerdir Nasıl Yapılır?

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi! Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri Nelerdir Nasıl Yapılır?

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi! Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri Nelerdir Nasıl Yapılır?

Kış sofralarına sıcaklık katan, kremalı kıvamı ile mantar sevdiren mantar çorbası tarifi... Bu tarifte akla ilk gelen kültür mantarı kullanmak olsa da arzu ettiğiniz kayın, kestane vb. mantarlar ile de çorbayı hazırlayabilirsiniz. Unlu terbiye, meyane karışımıı küçük bir sos tenceresinde hazırlayabileceğiniz gibi kavrulmuş sebzelerle birlikte de yapabilirsiniz. Sıcak su yerine sıcak tavuk ya da et suyu kullanabilirsiniz. Sevdiğiniz baharatlara çorba karışımında yer verebilirsiniz. Çok az miktarda rendelenmiş muskat cevizinin tarife çok yakışacağını aklınızın bir köşesinde bulundurun mesela. Maydanoz yerine taze kişniş yapraklarıyla süslemeyi deneyin.

Tarifi kendi mutfaklarında hazırlayanlar öneri ve düşüncelerini tarifin altına yorum olarak bıraksın. Farklı mantar çorbaları hazırlamak için alternatifleri birlikte toparlayalım.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 paket krema (200 ml)
400 gram mantar
3,5 su bardağı su
1 adet soğan
1 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1yemek kaşığı tereyağı
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
Servisi için:
4 dal doğranmış maydanoz

Kremalı Mantar Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Unu, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavurmaya özen gösterin. Aksi takdirde yanıp rengi değişecektir.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye koyup soğanı kavurun. Daha sonra mantarları ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Ardından kremayı ekleyin ve orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. 3,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve altını kısıp 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanız servise hazır olacaktır.
Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Çorba yapımında sıcak içme suyu yerine sıcak tavuk ya da et suyu kullanabilirsiniz.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.