Sonbahar ve Kış Ayların Yemeği Ekşili Nohutlu Ispanak Nasıl Yapılır?

Sonbahar ve Kış Ayların Yemeği Ekşili Nohutlu Ispanak Nasıl Yapılır?

Sonbahar ve Kış Ayların Yemeği Ekşili Nohutlu Ispanak Nasıl Yapılır?

Ispanak severler burada mı? Börek, kiş ve soslarda sıklıkla kullandığımız ıspanağı bu kez bakliyatlı bir sebze yemeği olarak hazırladık. Yoğurtlu sunumu da sofralara çok yakışır. Afiyetle...

Ekşili Nohutlu Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1/2fincanzeytinyağı
  2. 1adet orta boysoğan
  3. 2yemek kaşığısalça
  4. 400gramıspanak
  5. 1fincanbulgur
  6. 1fincanhaşlanmış nohut
  7. 1/2adetlimon suyu
  8. 3çay bardağısu

Ekşili Nohutlu Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğanı, ıspanağı güzelce yemeklik doğrayın. Tencereye yağı ekleyip ısınınca soğanı ekleyip güzelce kavurun. Salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulan harca ıspanağı, haşlanmış nohutu, bulguru, limonu, tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.